Tort răcoritor „Soare auriu”

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
200 g pișcoturi tari
125 g unt
700 g piure de caise, neîndulcit
10 foi de gelatină
500 g brânză de vaci
130 g zahăr
500 g iaurt cremos
sucul de la o lămâie
350 ml frișcă
2 albușuri
50 g nuci pisate
Pregătești așa:
Rupi pișcoturile, le fărâmițezi și le amesteci cu untul topit. Pui compoziția într-o formă rotundă (cu inel) unsă cu margarină, apoi o dai la rece pentru 2-3 ore. Amesteci brânza cu zahărul și iaurtul. Gelatina înmuiată o amesteci cu sucul de lămâie și cu jumătate din piureul de caise. Torni peste crema de iaurt cu brânză și lași 30 de minute la frigider. Bați 250 ml frișcă bine, la mixer, cu albușurile și o încorporezi în cremă.
Pui crema peste blat, apoi piureul de caise, înțepi din loc în loc cu o furculiță și dai la frigider, pentru circa 10 ore. Îndepărtezi inelul formei și, cu restul de frișcă, bătută tare, ornezi, trasând din mijloc către margine raze solare, pe care presari nucile pisate. Acest tort îl prepari la rece în iulie (luna lui cuptor), în aproximativ 1 oră.

Pregătire: 60 minute; Răcire: 14 ore
Rețetă de Iordana Vasile, Buzău

Iată aici rețeta unui tort delicios.

Add Comment