Tort „2 iepurași”

Mariana Demir, București

Îți trebuie pentru blat:

  • 6 ouă
  • 6 linguri făină
  • 6 linguri zahăr
  • coaja de lămâie
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare.

Îți trebuie pentru cremă:

  • 500 ml frișcă lichidă
  • 100 g ciocolată topită.

Îți trebuie pentru sirop:

  • 3 linguri zahăr
  • zeama de la o lămâie
  • 1 sticluță esență rom sau vanilie după preferință.

Pregătești blatul așa:
Separi ouăle, bați albușurile spumă cu sare, adaugi zahărul treptat, bătând continuu, până ce spuma devine consistentă. Separat, bați gălbenușurile cu coaja de lămâie, adaugi albușurile, apoi, în ploaie, adaugi făina și praful de copt, amestecând ușor.
Compoziția o răstorni în tava de copt tapetată cu hârtie unsă cu ulei și dai la copt la foc mediu, până ce crește și se rumenește frumos (circa 20 minute). Rece, decupezi două forme de iepuraș ca în fotografie și o tai pe orizontală în 3 bucăți. Faci un sirop din 300 ml apă, 3 linguri zahăr, zeama de la o lămâie, o sticluță esență de rom sau vanilie, după preferință. Fiecare bucată de blat o așezi pe platou, însiropezi și ungi cu ciocolată topită, amestecată cu frișcă. Decorezi cu drajeuri-perlă, ornamente colorate, frișcă.



Add Comment