Tartă cu brânză de vaci și nuci

Petruța Sălcudean, Tg. Mureș

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

12 porții
Pregătire: 30 minute
Coacere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 3 ouă
  • 100 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 15 linguri zahăr
  • 2 prafuri de copt
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 2 pahare făină
  • 1 lămâie
  • 1 pahar apă minerală
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g nuci nemăcinate
  • 2-3 linguri zahăr pudră
  • margarină pentru uns tava

Pregătești așa:
Separi ouăle și bați gălbenușurile cu zahărul, vanilia și praful de copt, iar albușul îl pui deoparte. După ce le-ai bătut bine, adaugi laptele, după care uleiul, apa minerală, zeama de lămâie și la urmă adaugi făina. Compoziția trebuie să fie mai groasă decât cea de clătite. Ungi tava cu margarină, presari puțină făină și pui compoziția, dar nu toată, mai lași puțină, pe aceea o amesteci cu cacao. Torni peste cealaltă compoziție. Amesteci brânza de vaci cu zahărul pudră și iei cu o linguriță și pui deasupra, peste tot. Rupi nucile în bucăți mici și le presari peste blat. Dai tava la copt pentru 20 de minute.

Add Comment