Supă-cremă de dovlecei

Rețetă de Cristina- Mihaela Nedelcu, București

Îți trebuie:

  • 2 l apă
  • 2 morcovi
  • 1/2 țelină
  • 1 cartof
  • 1/2 ardei (gras sau capia)
  •  1 păstârnac
  • 4-5 dovlecei
  •  1 ceapă
  • 200 g fidea
  • 15 g unt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • supă de pasăre (zeama obținută după fierberea cărnii)
  • pătrunjel
  • sare
  • smântână (după gust).

Pregătești așa:

Cureți legumele și 3/4 din dovlecei, le pui în apă clocotită, tăiate bucăți mici și le lași la fiert cca. 50- 60 minute. Separat, dovlecelul rămas îl tai cubulețe și îl călești în unt. Când s-au fiert legumele, le scoți din apă, le pasezi, după care le pui din nou în apă și le lași la fiert, în timp ce amesteci încet cu o lingură de lemn. Adaugi 500 ml de supă de pasăre și cubulețele de dovlecel călite, cu tot cu untul în care au fost călite. Adaugi fideaua. Când dispare spuma, potrivești supa de sare și adaugi 2 linguri de ulei și, după încă 2-3 minute de fiert, adaugi pătrunjelul tocat. Servești cu smântână   după gust și cu crutoane. Poftă bună!

Add Comment