Sufle de orez

– din Moldova –

Rețetă de Tamara Junc, sar Horlești, com. Rediu, jud. Iași

Îți trebuie:

  • 67 dramuri -aproximativ 200 g orez (dram = veche unitate de măsură din Moldova egală cu 3,23 g)
  • 1 l lapte
  • un praf de sare
  • 4 linguri zahăr
  • 6 ouă
  • coaja de la 1 lămâie
  • 1 bucată de unt de mărimea unui ou.

Pregătești așa:

Pui orezul spălat să fiarbă în apă bine și apoi îl mai pui încă o dată la fiert cu laptele, zahărul și cu un praf de sare. Lași să fiarbă până plesnește orezul. După ce a fiert, dai orezul prin sită și zeama rămasă o pui într-un castron peste care adaugi 6 gălbenușuri, coaja de lămâie, bucățica de unt. Amesteci bine și apoi bați albușurile spumă. Le adaugi peste compoziția formată din orez și ou, amesteci ușor și pregătești un calup (o tavă înaltă ca cea de cozonac sau de chec), pe care îl ungi cu unt și îl tapetezi pe margini cu hârtie de copt. Torni compoziția în calup și o dai la cuptor, la foc potrivit, timp de 20 de minute.



Add Comment