Sorbet cu mentă, busuioc și lămâie

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
2 linguri de frunze de mentă prospătă
170 g zahăr
375 ml apă
125 ml suc de lămâie
20 g frunze de busuioc proaspete
1 pepene galben
2 linguri de zahăr, suplimentar
Pregătești așa:
Într-un vas de mărime potrivită, pui pe foc apa și zahărul, amestecând până la dizolvarea lui. Lași să dea într-un clocot, apoi reduci flacăra și fierbi la foc mic încă 5 minute. Iei siropul de pe foc și lași să se răcească. Folosind un robot de bucătărie, amesteci siropul de zahăr, sucul de lămâie și frunzele de busuioc, tocate mare, până la omogenizare.
Torni amestecul într-o formă puțin adâncă și o pui la congelator pentru 3 ore sau până se întărește. Amesteci din nou cu un robot sau blender, apoi lași iar la congelator alte câteva ore, ca să obții sorbetul. Între timp, cureți pepenele de coajă și de semințe și-l tai în felii grosuțe. Amesteci într-un castron mic frunzele de mentă, tocate mare, cu sucul de lămâie și zahărul, rămase. Torni amestecul peste pepenele pregătit și dai totul la rece. Servești pepenele cu sorbet deasupra.
Este delicios!

Pregătire: 40 minute; Răcire: 7-8 ore
Rețetă de Maria Angelica Trica, Rm. Vâlcea, jud. Vâlcea

Add Comment