Rulou de ouă cu spanac

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
10 ouă
150 g brânză oi
20 g unt
50 g smântână
500 g spanac
2 linguri ulei
sare, piper
2 linguri făină
Pregătești așa:
Pui spanacul la fiert în apă cu sare. După ce s-a fiert, lași spanacul să se scurgă bine, îl toci și îl freci cu puțin ulei până devine ca o pastă. Bați bine ouăle cu puțină sare, adaugi smântâna, piperezi, adaugi făina și omogenizezi amestecul. Într-o cratiță unsă cu unt, bine încinsă, pui ouăle într-un aluat subțire ca o clătită. Coci aluatul pe ambele părți, până devine o omletă legată. Umpli omleta cu pasta de spanac și cu brânza fermentată. Rulezi omleta și o dai la cuptor, doar până când se rumenește. Servești omleta imediat cu o salată din legume de sezon pe care o pregătești din: salată verde, roșii, ridichi, ulei, sare și piper. Spanacul fiind o sursă bogată de fier, este potrivit atât pentru copii, cât și pentru întreaga familie. Poftă bună!

Pregătire: 25 minute; Coacere: 15 minute
Rețetă trimisă de Ana Hacman, Suceava

Iată aici o altă rețetă specială de rulou.

Add Comment