Prăjitură Zebra


Rețetă de Verona Corobae, Oțelu Roșu

Îți trebuie:

  • 5 ouă
  • 1 și 1/2 cană zahăr
  • 1 pachețel zahăr vanilat
  • 2 și 1/2 căni făină
  • 1 pachețel praf de copt
  • 1 cană margarină topită (preferabil din cea la cub)
  • 1 cană apă minerală.

Pregătești așa:

Freci ouăle cu zahărul, până rezultă o spumă. Adaugi margarina lichidă, făina amestecată cu praful de copt (o torni în ploaie) și cu apă minerală. O să rezulte un aluat subțire. Împarți aluatul în 2 castroane (egale ca mărime), în mod egal. Într-unul dintre castroane adaugi 3 linguri de cacao, iar în celălalt adaugi 3 linguri de făină. Iei o formă rotundă (diametrul de 26-28 cm) și, cu ajutorul a două polonice, egale ca mărime, faci cercuri concentrice, începând de la mijlocul tăvii: un cerc galben, un cerc maro și așa mai departe până se termină aluatul din cele 2 castroane.

Introduci forma în cuptorul preîncălzit la 175 grade (pentru cine are cuptor cu gradație) sau pentru un cuptor normal, la foc potrivit și coci aproximativ 1 1/4 oră. Aluatului îi trebuie foarte mult până se coace, de aceea trebuie să încerci înainte de a scoate forma, cu un bețișor, să vezi dacă e într-adevăr copt. Prăjitura gata coaptă trebuie să arate ca o zebră atunci când o tai. Adică, cele 2 culori vor apărea pe verticală. Sper că această rețetă va fi încercată de cât mai multe cititoare, cărora le doresc spor la treabă și poftă bună celor care o mănâncă, iar vouă, celor de la revistă, vă doresc să aveți cât mai multe apariții!



Add Comment