Prăjitură extrafină Cristina

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blat:
3 kg mere
200 g unt200 g zahăr
1 linguriță scorțișoară
pesmet

Îți trebuie pentru cremă:
6 gălbenușuri
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 l lapte
160 g făină
100 g unt
Îți trebuie pentru glazură:
6 albușuri
100 g zahăr pudră
Pregătești blatul așa:
Speli merele, le cureți și le dai pe răzătoarea mare. Le amesteci cu zahărul, scorțișoara și untul tăiat fulgi. Într-o tavă mare, cu margini înalte, pui un strat de pesmet, peste care torni merele pregătite mai înainte. Dai la cuptor, până se omogenizează.
Pregătești crema așa:
Gălbenușurile, zahărul, zahărul vanilat, făina și 4-5 linguri lapte le amesteci la rece, până obții o pastă, pe care o diluezi cu restul de lapte și o fierbi la bain-marie, amestecând mereu, până se îngroașă. Iei de pe foc, încorporezi untul, apoi torni crema peste blatul de mere.
Pregătești glazura așa:
Bați spumă tare albușurile, adăugând treptat zahărul pudră, până se întărește bine. Torni peste cremă. Dai tava la cuptor, până la colorarea bezelei. Tai prăjitura când e rece.
Sfat! În bucătăria Practic(ă), am făcut doar 1/2 din compoziție.

Pregătire: 40 minute; Coacere: 40 minute
Rețetă de Paulina Bînță, Slatina, jud. Dolj

Pentru o rețetă de prăjitură deosebit de gustoasă intră aici.

Add Comment