Prăjitură cu gem și nucă

Rețetă propusă de propusă de Adriana Pancu, București

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

30 bucăți
Pregătire: 25 minute
Coacere: 1 oră

Îți trebuie pentru aluat:

  • 1 pachet margarină
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr
  • 500 g făină
  • 1 plic praf de copt
  • 400 g nuci
  • 1 borcan gem acrișor

Pregătești așa:
Amesteci margarina cu zahărul, adaugi pe rând gălbenușurile, făina și praful de copt. Din coca rezultată păstrezi în jur de 250 g deoparte. Tapetezi o tavă cu făină și întinzi restul de cocă. Întinzi borcanul cu gem și presari nuca tăiată mărunt, iar deasupra torni albușurile bătute spumă. Peste, razi coca pusă deoparte, apoi dai la cuptor pentru 1 oră.

Add Comment