Prăjitură cu brânză de vaci

Maria Buzagiu, Timișioara

Îți trebuie pentru foi:

  • 1 pachet margarină,
  • 500 g făină,
  • 250 g zahăr,
  • 1 ou,
  • 1 lămâie,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 1 praf de copt,
  • 5-6 linguri lapte,
  • 2 linguri smântână,
  • 1 lingură griș.

Îți trebuie pentru umplutură:

  • 1 kg brânză de vaci,
  • 12 linguri zahăr,
  • 1 lămâie,
  • 1 plic zahăr vanilat,
  • 2 linguri lapte sau smântână,
  • 3 ouă,
  • 1 praf de sare,
  • 100 g stafide (după preferință).

Pregătești foile așa:
Cerni făina, faci un loc la mijloc și pui margarina scoasă din timp din frigider (să fie moale), zahărul, zahărul vanilat, oul, praful de copt stins în lapte sau smântâna, coaja rasă de lămâie.  Frămânți un aluat potrivit de moale, îl lași acoperit cu un șervet să se odihnească până pregătești umplutura.

Pregătești umplutura așa:
Freci gălbenușurile cu 6 linguri zahăr și laptele până devine ca o cremă spumoasă. Bați albușurile tari cu un praf de sare. Adaugi pe rând 6 linguri zahăr și zahărul vanilat și bați până se dizolvă zahărul. Amesteci brânza cu gălbenușurile frecate, albușul bătut, lămâia rasă și stafidele. Întinzi o foaie în tava unsă cu puțină margarină sau ulei, torni umplutura, iar deasupra întinzi o foaie. Înțepi prăjitura cu furculița din loc în loc și o coci în cuptorul preîncălzit 15 minute, la foc mic.

Add Comment