Prăjitură Capriciu

Ioana Radu, loc. Amara, jud. Ialomița

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

12 porții
Pregătire: 20 minute
Coacere: 1 oră și 15 minute

Îți trebuie:

  • 1 1/2 cană făină
  • 7 ouă
  • 460 g zahăr
  • 7 linguri apă
  • un vârf de cuțit bicarbonat de sodiu
  • 1 borcan dulceață
  • ulei pentru uns
  • făină pentru tapetat

Pregătești așa:

Separi albușu-rile de gălbenușuri. Freci bine cele 7 gălbenușuri cu 160 g zahăr, după care adaugi apa și amesteci bine. Torni făina sub formă de ploaie și omogenizezi bine. Încingi cuptorul. Ungi tava cu ulei și o tapetezi cu făină, apoi pui compoziția. După ce s-a răcit blatul, ungi cu un strat de dulceață.
Separat bați cele 7 albușuri spumă cu 300 g zahăr, până când spuma se ține de tel, după care întinzi glazura de albuș peste stratul de dulceață.



Add Comment