Portocale umplute

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
8 portocale mari
2 curmale
12 smochine
50 ml lichior de portocale
50 g stafide
1 lingură miere
1 lămâie
1/2 fiolă esență de vanilie
1/2 linguriță scorțișoară
2 gălbenușuri
50 g zahăr pudră
250 ml lapte
1/2 baton de vanilie
Pregătești așa:
Scoți sâmburii curmalelor. Pui stafidele la înmuiat în apă și câteva picături de esență de vanilie. Toci curmalele și smochinele în bucăți mici. Le amesteci cu stafidele scurse, zeama de lămâie, lichiorul de portocale și mierea. Le lași la macerat pentru 2 ore.
Pregătești crema așa:
Freci spumă gălbe­nușurile cu zahărul pudră. Pui la fiert 100 ml lapte împreună cu batonul de vanilie. Fierbi la bain-marie gălbenușurile cu restul de lapte, amestecând continuu, iar când se îngroașă încorporezi treptat laptele aromat. Dacă nu ai timp să pregătești această cremă, poți folosi o cremă cu praf de vanilie din comerț.
Tai câte un capac fiecărei portocale. Scoți miezul, îndepărtezi coaja albă și le tai în bucăți, apoi le amesteci cu fructele macerate. Umpli portocalele cu amestecul de fructe. Pui deasupra crema de vanilie, cu ajutorul șprițului și presari scorțișoară.

Pregătire: 45 minute; Fierbere: 15 minute
Rețetă de Jolan Deli, loc. Boghiș, jud. Satu Mare

Add Comment