Piure de mere


Monica Tatiana Paicu, Suceava

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

2-3 porții
Pregătire: 25 minute
Coacere: 10 minute

Îți trebuie:

  • 4 mere
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 1 pliculeț zahăr vanilat
  • 1 albuș
  • 4 linguri fulgi de ovăz
  • 2 lingurițe miere de albine
  • 2 linguri suc de mere

Pregătești așa:
Cureți merele de coajă, le tai în patru și îndepărtezi cotorul. Tai merele felii și le dai la fiert cu 2 linguri de apă și zeama de lămâie, după care faci piure. Pentru spuma de mere bați albușul bine. Adaugi treptat în ploaie zahărul vanilat, în ploaie. Adaugi 2 linguri piure de mere și amesteci. Pentru ornare, rumenești fulgii de ovăz într-o tigaie de teflon, fără grăsime. Adaugi mierea de albine și apoi sucul de mere, amestecând continuu. Lași compoziția să se răcească. Împarți piureul în castronașe sau pahare. Deasupra torni spuma de mere. Ornezi cu fulgi de ovăz ru-meniții și servești. Este foarte delicioasă și sănătoasă pentru cei mici.

Add Comment