Piept de pui cu sos de mere și șuncă

Ilca Lazar, Brașov

Îți trebuie:

  • 200 g șuncă
  • 200 g piept de pui
  • 6 linguri unt
  • 1 ceapă roșie
  • 6 mere
  • fructe de ienupăr
  • 300 ml cidru de mere
  • 1 linguriță măghiran uscat
  • piper
  • 2 foi dafin
  • sare de mare.

Pregătești așa:
Încingi 3 linguri de unt într-o tigaie sau un vas de fontă, în care prăjești pieptul de pui 5-6 minute pe fiecare parte, dar nu înainte de a fi sărat și piperat. Speli merele, le cureți și le tai felii. Scoți pieptul de pui din tigaie și îl păstrezi la cald. Călești ceapa curățată și tăiată felii, apoi adaugi măghiranul și șunca. Le călești împreună puțin, apoi le scoți și le păstrezi la cald. Pui restul de unt în tigaie, călești feliile de mere circa 3-4 minute, după care adaugi cidru, fructele de ienupăr, foi de dafin, se fierb toate la un loc 5-6 minute. Pui și amestecul de ceapă, șuncă, sare, piper și mai lași puțin pe foc. Aduci pieptul de pui cu sosul de mere și șuncă alături.

Add Comment