Pateu de casă

Rețete de Claudia Păcuraru, loc. Strehaia, jud. Mehedinți

 

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 40 minute

Îți trebuie:

  • 250-300 g ficăței de pui
  • 1-2 lingurițe miere
  • 1 lingură ulei de măsline
  • mărar verde sau uscat
  • 2-3 căței de usturoi
  • sare

Pregătești așa:

Fierbi ficățeii foarte bine în apă cu sare, apoi scurgi apa din oală. Pasezi, folosind blenderul sau altă ustensilă de pasat, sau îi dai prin mașina de tocat, apoi freci pasta cu mixerul și cu puțin ulei de măsline (freci cu mixerul pentru a aduna toate nervurile și zgârciurile ficățeilor), până se formează o pastă moale. Adaugi mierea (pentru a îndulci, dă un gust aparte, fiind ingredientul cheie al acestei rețete), usturoiul mărunțit foarte bine, mărarul și condimentezi cu sare, după gust.



Add Comment