Gabriela Cristea, Galaţi
Îţi trebuie:
- 3 căni făină albă
- 1/2 cană făină integrală
- 1/2 cană apă
- 2 linguri miere
- 2-3 linguri ulei
- 1 linguriţă sare
- 1 şi 1/2 linguriţă drojdie uscată
- 4 banane
- 1/2 cană nuci măcinate.
Pregăteşti aşa:
Dizolvi drojdia în apă călduţă şi adaugi mierea, apoi laşi la dospit 5-10 minute. Pui apoi peste maiaua obţinută uleiul, sarea, ambele tipuri de făină şi amesteci viguros cu o lingură. Adaugi bananele zdrobite cu furculiţa, nucile măcinate şi frămânţi bine timp de 5 minute. Ungi o tavă pătrată cu ulei, pui bulgări de aluat de mărimea unui măr şi laşi la crescut 15 minute. Dai apoi pâinicile la cuptor pentru 45-50 de minute. Vei constata că sunt foarte hrănitoare şi gustoase.