Pâinici hrănitoare cu banane

Gabriela Cristea, Galaţi

Îţi trebuie:

  • 3 căni făină albă
  • 1/2 cană făină integrală
  • 1/2 cană apă
  • 2 linguri miere
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 linguriţă sare
  • 1 şi 1/2 linguriţă drojdie uscată
  • 4 banane
  • 1/2 cană nuci măcinate.

Pregăteşti aşa:
Dizolvi drojdia în apă călduţă şi adaugi mierea, apoi laşi la dospit 5-10 minute.  Pui apoi peste maiaua obţinută uleiul, sarea, ambele tipuri de făină şi amesteci viguros cu o lingură.  Adaugi bananele zdrobite cu furculiţa, nucile măcinate şi frămânţi bine timp de 5 minute. Ungi o tavă pătrată cu ulei, pui bulgări de aluat de mărimea unui măr şi laşi la crescut 15 minute. Dai apoi pâinicile la cuptor pentru 45-50 de minute. Vei constata că sunt foarte hrănitoare şi gustoase.



Add Comment