Ouă frigănele

Ionela Moldoveanu, Mioveni, jud. Argeș

Îți trebuie:

  • 1 ceapă
  • 40 g unt
  • 1 chiflă mai veche
  • 125 ml lapte cald
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 500 g carne tocată
  • 2 ouă crude
  • 1/2 linguriță măghiran
  • sare
  • piper
  • 8 ouă fierte tari
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 andivă creață.

Pregătești așa:

Cureți ceapa, o tai în cuburi și o rumenești în 20 g unt topit. Înmoi chifla în lapte fierbinte. Speli pătrunjelul și îl toci mărunt. Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle crude, ceapa și piperul. Amesteci totul bine. Cureți  de coajă ouăle fierte. Cu mâinile ude, formezi chifteluțe din aluatul de carne tocată. În mijlocul fiecăreia adaugi câte un ou fiert. Repartizezi uniform carnea în jurul oului, sub formă de gălușcă. Încingi untul și uleiul într-o tigaie mai mare și prăjești găluștile timp de 8 minute, întorcându-le pe o parte și pe alta. Speli salata, o tai bucăți potrivite și o pui pe 4 farfurii. Așezi frigănelele. Vă urez mult succes în continuare și belșug!



Add Comment