Ouă frigănele

Concurent: Maria Călin, Oltenița

Îți trebuie:

  • 1 ceapă
  • 40 g unt
  • 1 chiflă mai veche
  • 125 ml lapte cald
  • 1/2 legătură pătrunjel
  • 500 g carne tocată
  • 2 ouă crude
  • 1/2 linguriță măghiran
  • sare
  • piper
  • 8 ouă fierte tari
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 andivă creață.

Pregătești așa:

Cureți ceapa, o tai în cuburi și o rumenești în 20 g unt topit. Înmoi chifla în lapte fierbinte. Speli pătrunjelul și îl toci mărunt. Pui carnea tocată într-un castron, adaugi ouăle crude, ceapa și piperul. Amesteci totul bine. Cureți de coajă ouăle fierte. Cu mâinile ude, formezi chifteluțe din aluatul de carne tocată. În mijlocul fiecăreia adaugi câte un ou fiert. Repartizezi uniform carnea în jurul oului, sub formă de găluște. Încingi untul și uleiul într-o tigaie mai mare și prăjești găluștile timp de 8 minute.

Add Comment