Mingiuţe jucăuşe

Sabina Baboi, București

Îţi trebuie:

  • 500 grame brânzică dulce
  • 6 linguri zahăr pudră
  • coaja de la o lămâie
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 300 ml lapte
  • 4 linguri de griş
  • stafide
  • 400 grame nucă măcinată (eu am folosit nucă de cocos)
  • opţional migdale măcinate sau fulgi de ciocolată.

Pregăteşti aşa:
Faci un griş cu lapte mai vârtos, în care adaugi zahărul şi coaja de portocale şi laşi să se răcească. Separat, într-un vas amesteci brânza cu stafidele, iar la final pui grişul răcit. Pasta obţinută trebuie să fie consistentă. Formezi bulgăraşi cât o nucă şi îi tăvăleşti prin nucă de cocos şi fulgi de ciocolată. Îi dai la rece pentru aproximativ o oră. Este un desert delicios şi sănătos pentru cei mici, dar şi pentru cei mari.

Add Comment