Mere caramelizate

Rețetă trimisă de Mihai Matei, Iași

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 35 minute
Fierbere: 15 minute

Îți trebuie:

  • 5 mere
  • 400 g zahăr
  • 1 sticluță colorant alimentar roșu
  • 5 bețișoare de frigărui

Pregătești așa:
Caramelizezi zahărul într-o crăticioară adâncă. Adaugi câteva linguri de apă, una câte una, până devine un sirop curgător. Pui colorant alimentar și lași să fiarbă puțin. Speli merele și le ștergi bine. Într-un vas cu apă rece, ții puțin merele ca să se răcească. Înfigi câte un băț de frigărui într-un măr,și-l dai prin sirop. Le pui într-o farfurie și le servești.

Add Comment