Mâncare de inimioare cu ciuperci

Aurica Cocian, loc. Bălan, jud. Harghita

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

5 porții
Pregătire: 15 minute
Fierbere: 45 minute
Coacere: 20 minute

Îți trebuie:

  • 1 kg inimioare + pipote de pui
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri bulion
  • 1 ceapă mică
  • 100 ml vin
  • 2 foi de dafin
  • ulei

Pregătești așa:
Cureți inimioarele și pipotele, le dai la fiert în apă cu o linguriță de oțet, până se fierb pe jumătate. Între timp rumenești în ulei ceapa curățată, spălată și tocată mărunt împreună cu ciupercile. Amesteci continuu cu o lingură de lemn, circa 10 minute. Adaugi inimioarele și pipotele scurse din apă în care au fiert, pui bulion, foile de dafin și vinul. Lași să fiarbă 15 minute până se obține o mâncare cu sos mai scăzut. Se servește cu piure de cartofi sau cartofi prăjiți.

Add Comment