Guriță de student

Ioana Becheanu, loc. Drăgotești, jud. Gorj

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

12 porții
Pregătire: 1 oră și 20 minute
Coacere: 30 minute

Îți trebuie:

  • 300 g făină
  • 200 g unt
  • 3 gălbenușuri
  • 3 lingurizahăr pudră
  • 1 pliculețzahăr vanilat
  • 150 g gem

Pentru glazură îți trebuie:

  • 250 g zahăr
  • 2 albușuri
  • 1 lingură zeamă de lămâie

Pregătești așa:
Freci făina cu untul, adaugi gălbenușurile, zahărul, vanilia, amestecând bine. Aluatul obținut îl ții la rece o oră.  Întinzi o foaie subțire de 5 cm pe care o tai cu un păhărel mic. Rondelele obținute le umpli cu glazura rezultată din zahăr, albușuri, vanilia și zeama de lămâie.  Așezi pe o tavă tapetată cu făină și coci la cuptor, la foc mic, cam 20-25 minute. Unești câte două rondele, la mijloc pui gem.



Tags:, , ,

Add Comment