Gofre cu sos de banane


Rețetă trimisă de Mariana Ioan, Călărași

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 45 minute
Coacere: 25 minute

Îți trebuie:

  • 4 ouă
  • 50 ml suc de portocale
  • 1/2 linguriță esență de vanilie
  • 150 ml lapte
  • 150 g făină
  • 1 banană
  • 75 g miere de albine
  • sare
  • ulei

Pregătești așa:

Separi ouăle și bați gălbenușurile într-un bol. Adaugi sucul de portocala, esența de vanilie și mixezi. Treptat, încorporezi și laptele. Pui albușurile într-un alt castron. Le amesteci cu mixerul, până se întăresc, aproximativ 2 minute. Peste gălbenușuri pui făina. Amesteci ușor cu o lingură din lemn, până aluatul devine moale, apoi adaugi și albușurile bătute. Ungi cu ulei, cu ajutorul unei pensule, aparatul special de gofre. Torni aluat în formă, închizi și lași până când este gata.

Pregătești sosul așa:

Decojești banana și o tai rondele. Încălzești mierea într-o tigaie, pui feliile de banană, și lași pe foc mic. Zdrobești cu furculița bananele și lași până când se întărește mierea. Servești gofrele cu sosul fierbinte. Dacă dorești, poți înlocui so-sul de banane cu unul din iaurt cu fructe. Poți ține gofrele la frigider, într-un recipient cu capac, timp de 2-3 zile.

Add Comment