Fursecuri

Doinița Sapica, sat Itești, loc. Bereștii-Bistrița, jud. Bacău

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

30 bucăți
Pregătire: 30 minute

Îți trebuie:

  • 500 g biscuiți obișnuiți
  • 100 g nuci măcinate
  • 2 sticluțe rom
  • 50 g zahăr pudră
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 5-6 linguri cacao
  • 1 pachet margarină
  • 200 g nucă cocos
  • 100-200 g vișine din vișinată sau compot

Pregătești așa:
Într-un castron pui margarina să se înmoaie la temperatura camerei. Peste ea pui biscuiți dați prin mașina de nucă, apoi nuca măcinată, romul, cacaua, zahărul pudră, zahărul vanilat și amesteci bine până devine ca o cocă. Apoi iei câte o bucată în mijlocul căreia pui o vișină după care o modelezi ca o mingiuță. Treci prin sosul de cacao pregătit în prealabil din 3 linguri de cacao și o cană de apă (1/4), iar din sos le treci prin nuca de cocos.



Add Comment