Franjuri din pui cu fasole verde

Rețetă trimisă de Ioana Bontaș, loc. Alba Iulia, jud. Alba

 

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

Foto: Practic in bucatarie, Mihai Nicolae

4 porții
Pregătire: 25 minute
Fierbere: 35 minute

Îți trebuie:

  • 500 g piept de pui
  • 2 căței de usturoi
  • 50 g unt
  • 2 linguri zeamă de lămâie
  • 600 g fasole verde
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă roșie
  • frunze de busuioc
  • sare
  • piper

Pregătești așa:

Speli pieptul de pui și îl tai fâșii subțiri. Cureți usturoiul și îl pisezi, apoi îl amesteci cu busuiocul, zeama de lămâie și uleiul. Peste sos pui fâșiile din pui și amesteci. Dai vasul la frigider ca să pătrundă sosul bine în carne. Cureți fasolea verde, o tai și o înăbuși cu apă. Separat, călești ceapa tocată în unt și adaugi pieptul de pui marinat și fasolea verde. Când e gata carnea, condimentezi după gust.

Add Comment