Dovlecei cu piept de pui

– Ardeal –

Rețetă de Ilca Lazăr, Brașov

Îți trebuie:

  • 600 g dovlecei
  • 500 g tăiței
  • 3 căței usturoi
  • 250 g smântână grasă
  • 1 ceapă albă
  • 250 ml zeamă concentrată din carne de pui
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1/2 legătură busuioc
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 100 g cașcaval ras
  • 300 g piept de pui
  • piper măcinat
  • sare
  • 2 linguri făină.

Pregătești așa:

Cureți ceapa și usturoiul și le toci mărunt. Cureți dovleceii de coajă, îi speli și apoi îi tai pe lung în felii subțiri. Pui ulei într-o tavă și prăjești pieptul de pui, apoi adaugi la prăjit dovleceii și ceapa. Piperezi, sărezi și adaugi zeama de carne. Adaugi și smântâna, usturoiul și legi cu puțină smântână. Speli busuiocul și după ce se zvântă îi rupi frunzele. Tai fâșii pieptul de pui, adaugi busuiocul, coaja rasă de lămâie și pui totul în sosul de dovlecei. Adaugi tăițeii fierți, piper și sare, amesteci, iar deasupra presari cașcaval ras.



Add Comment