Ciocolată de casă cu biscuiți

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie:
250 g lapte praf
100 g biscuiți cu cremă, mici
250 g unt
30 g cacao
250 g zahăr
2 plicuri zahăr vanilat
1 fiolă esență de rom
alune sau stafide
100 ml apă
Pregătești așa:
Faci un sirop din apă și zahăr, apoi îl amesteci treptat cu restul ingredientelor. Compoziția rezultată o torni peste laptele praf cernut și amesteci încet, pentru a preveni apariția cocoloașelor. Încorporezi untul, cacaua, zahărul vanilat și, după gust, esența de rom și alunele sau stafidele.
Pui întâi câte un biscuit în formele speciale de silicon, după care torni ciocolata obținută. Repeți operațiunea până la terminarea compoziției. Lași la frigider pentru cel puțin 24 de ore. Poți dubla cantitatea, pentru a obține mai multe bucăți de ciocolată.

Pregătire: 45 minute; Răcire: 24 ore
Rețetă de Tamara Eftene, Brăila, jud. Brăila

Iată aici o rețetă de ciocolată albă.

Add Comment