Cheesecake duo de ciocolată

Foto: Mihai Nicolae – Burda Romania

Îți trebuie pentru blatul de biscuiți:
300 g biscuiți digestivi cu scorțișoară
100 g ciocolată amăruie
50 ml frișcă lichidă
50 g unt
Îți trebuie pentru crema albă:
200 g mascarpone
200 ml frișcă lichidă
50 g zahăr pudră
1 păstaie vanilie
1 plic gelatină alimentară
Îți trebuie pentru crema neagră:
200 g mascarpone
200 g ciocolată amăruie
50 g zahăr
100 ml frișcă lichidă
1 linguriță nes
1 plic gelatină alimentară
Pregătești blatul de biscuiți așa:
Macini fin biscuiții în robot sau îi poți sfărâma cu sucitorul. Ciocolata, ruptă bucățele, o topești împreună cu frișca lichidă și cu untul. Amesteci bine biscuiții sfărâmați și întinzi compoziția obținută în forma de tort tapetată cu hârtie de copt. Dai la rece.
Pregătești crema neagră așa:
Topești ciocolata împreună cu frișca lichidă și cu nesul. Lași să se răcorească, apoi amesteci cu mascarpone frecat cu zahăr pudră. Adaugi gelatina, în prealabil hidratată și topită la bain-marie.
Pregătești crema albă așa:
Bați frișca lichidă până se întărește. Adaugi și mascarponele frecat cu zahărul pudră și cu semințele păstăii de vanilie. Hidratezi gelatina, o topești la bain-marie, iar cât este călduță, o torni în fir subțire în cremă și omogenizezi.
Asamblezi așa:
După ce blatul de biscuiți s-a răcit, desfaci cu atenție hârtia de copt și pui blatul pe un platou. Așezi în jurul lui un inel de tort. Pui alternativ cremele, începând cu crema albă, pentru a crea contrast. Deasupra poți face dungi cu o furculiță, pentru a crea un aspect marmorat. Tai cu un cuțit bine ascuțit.
Poți să-l lași puțin la temperatura camerei, pentru a tăia mai ușor blatul de biscuiți.

Pregătire: 60 minute; Răcire: 40 minute
Rețetă de Diana Pruteanu, loc. Roznov, jud. Neamț

Iată aici rețeta unui desert deosebit.

Add Comment