Budincă de banane

Rețetă de Adriana-Liliana Hvir, Iași

FotoȘ Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

FotoȘ Practic in bucatarie; Mihai Nicolae

6 porții
Pregătire: 45 minute
Fierbere: 30 minute
Îți trebuie:

  • 4 banane
  • 150 g zahăr
  • 500 ml lapte
  • 4 ouă
  • 30 g făină
  • 10 g unt
  • 1 portocală
  • 2 lămâi

Pregătești așa:
Bați ouăle cu 100 g zahăr până obții un amestec spumos. În alt vas pui făina și torni laptele în fir subțire, amestecând ușor, apoi adaugi amestecul spumos, amestecând până obții un amestec omogen. Tai bananele rondele subțiri și le stropești cu suc de lămâie. Păstrezi câteva rondele pentru decor, iar restul le zdrobești și le amesteci cu aluatul.
Într-un vas de yena uns cu unt torni compoziția, acoperi cu o folie de aluminiu și lași să fiarbă 30 de minute, la bain-marie.
În acest timp, scoți coaja de la lămâi și portocală, o tai în felii subțiri și storci zeama. Într-o cratiță amesteci sucul cu restul de zahăr, adaugi coaja și o fierbi la foc mic timp de 15 minute.
Lași să se răcească budinca, apoi o răstorni pe un platou și torni sucul pe deasupra și de jur-împrejur. Decorezi cu rondele de banane și cu bucățele din cojile citricelor scurse bine.



Add Comment