Bomboane de casă

Mariana Corîe, loc. Însurăței, jud. Bihor

Îți trebuie pentru cremă:

  • 500 g smântână
  • 500 g ciocolată neagră
  • esență de rom
  • 200 g stafide înmuiate în rom.

Îți trebuie pentru bomboane:

  • 500 g unt
  • 4 ouă
  • 150 zahăr
  • 600 g făină.

Pregătești așa:

Freci untul cu ouăle și zahărul. Adaugi făina și amesteci, iar compoziția rezultată o torni cu un șpriț în tavă și coci fursecuri. Separat, tai ciocolata bucățele și o pui la bain-marie împreună cu smântâna. Când s-a topit ciocolata, o iei de pe foc și o lași la răcit, apoi o bați bine cu un tel și adaugi esența de rom și stafidele. Pui această cremă pe fursecuri, apoi treci aceste bomboane prin nucă de cocos sau nucă măcinată.

Add Comment