Crap prăjit în aluat de chefir cu migdale

Vă prezentăm o gustare rapidă, plină de savoare, dată de chefir și migdale. Crap prăjit în aluat de chefir cu migdale, un preparat  rapid, de efect, care poate fi consumat în oricare zi, dar în special la evenimente importante din familie.
Câte ceva despre migdale: Romanii considerau migdalele ca fiind un aliment magic ce promova fertilitatea. Există mai mult de 30 de tipuri de migdale. Statul California din SUA produce 83% din producția de migdale din lume, Australia 7%, Europa 5%, Iran, Turcia și Tunisia 1%.
Dacă încercați să pierdeți din greutate sau să obțineți mai multe substanțe nutritive naturale în timpul zilei, migdalele vă vor ajuta să furnizați exact ceea ce are nevoie organismul dumneavoastră. Migdalele sunt de culoare albă, acoperite cu blană maro și închise într-o coajă.
Conform gustului, acestea sunt împărțite în două categorii: dulci și picante. Dulci sunt cele pe care le consumăm zilnic. Ele au o formă ovală, textură mai rezistentă și o aromă specifică nucilor. Cele picante sunt folosite pentru a produce ulei de migdale, care este folosit pentru a aroma alimentele și diferite lichioruri. Acestea nu sunt potrivite pentru consum, deoarece conțin în mod natural substanțe toxice cum ar fi acidul cianogenic, care sunt eliminați în timpul fabricării uleiului de migdale.

Foto: Crap prăjit în aluat de chefir cu migdale

Îți trebuie:
6 fileuri de crap
sare, piper
1 l chefir sau lapte bătut mai gras
3 ouă
2 linguri vin alb
4-5 linguri făină
100 g migdale măcinate
ulei pentru prăjit
Pregătești așa:
Presari peștele cu sare și piper după gust și torni peste fileuri 750 ml chefir. Le păstrezi o oră în frigider.
Bați ouăle împreună cu laptele, vinul, făina și sare după gust. Treci feliile de pește prin acest amestec, apoi prin migdalele măcinate. Le prăjești în baie de ulei încins. Le scoți pe hârtie absorbantă și le servești calde.

Pregătire 10 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Andrei Jagyi, Nădlac, jud. Arad

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Tags:

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!