Cozonaci uriași cu multă umplutură

Cozonaci uriași cu multă umplutură. Pentru că se apropie Paștele trebuie să avem o rețetă bună de cozonaci. Mai jos aveți o astfel de rețetă.

cozonaci

Foto: Cozonaci uriași cu multă umplutură – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
1 kg făină
50 g drojdie
500 ml apă minerală
300 g zahăr
10 gălbenușuri
150 g unt
arome (vanilie, rom, coajă de lămâie)
Îți trebuie pentru umplutură:
6 albușuri
8 linguri zahăr
300 g nucă
50 g cacao
1 fiolă esență de rom
5 plicuri zahăr vanilat
Pregătești așa:
Cerni făina într‑un lighean mare și faci o adâncitură în mijloc. Pregătești maiaua din drojdie, 250 ml apă minerală și 4 linguri de făină. O lași să crească la cald. Topești pe foc mic zahărul cu restul de apă minerală și untul. Torni compoziția în vasul cu făină, adaugi gălbenușurile frecate cu sare, apoi aromele și, la final, maiaua. Frămânți aluatul turnând câte puțin ulei încălzit, până când ies bule de aer din el. Îl lași să crească 40 de minute, timp în care pregătești umplutura.
Pregătești umplutura așa:
Bați albușurile spumă cu zahărul. Adaugi nuca, esența de rom, cacaua și amesteci. Opțional, adaugi rahat. Împarți aluatul dospit în 4 părți egale. Întinzi fiecare bucată și pui câte un strat de umplutură, apoi rulezi. Împletești câte 2 rulouri pentru fiecare cozonac. Îi pui în tăvi unse și îi lași să crească 1/2 oră. Îi coci ¾ oră, la foc mediu.

Rețetă de Mihaela Nentu, Corbii Mari, jud. Dâmbovița

Iată aici o altă rețetă de cozonac.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!