Covrigei fragezi ușor picanți

Covrigei fragezi ușor picanți sunt foarte buni alături de un pahar cu bere. Pot fi luați acești covrigei la pachet, la un drum mai lung, sau ronțăiți în fața televizorului vizionând un film bun. Pentru preparare avem nevoie de brânză de burduf. Să aflăm câte ceva despre această brânză delicioasă.
Brânza de burduf este un tip de brânză care își are începuturile în inima munților, la stâne, împreună cu alte specialități preparate din lapte. Brânza de burduf este una dintre cele mai vechi specialități de pe pământul românesc. Și în zilele noastre brânza bună de burduf este preparată ca acum câteva secole. Confecţionarea burdufului este o adevărată măiestrie, pe care din păcate o cunosc tot mai puţini. Burduful în care se pune brânza este făcut din piele de oaie, care trebuie tunsă de blană, lăsată la uscat şi tăbăcită bine.
Această brânză deosebită face concurenţă specialităţilor italieneşti, franţuzeşti sau greceşti, de aceea ne mândrim cu acest preparat și cu puținii oameni care mai știu să o prepare ca în vechime.

covrigei

Foto: Covrigei fragezi ușor picanți – Arhivă City Publishing SRL

 

Îți trebuie:
500 g făină
100 g untură
250 g unt 80% grăsime
250 g brânză dulce
200 g brânză de burduf
100 g cașcaval pentru ras deasupra
1 ou
1 linguriță amestec condimente picante (piper, pudră ghimbir, chili, curry sau după preferință)
1 linguriță boia dulce de ardei
sare
1 gălbenuș și 2 linguri lapte pentru uns
Pregătești așa:
Mixezi bine brânza dulce cu untul, untura, condimentele picante, boiaua dulce și sarea. Adaugi brânza de burduf dată pe răzătoarea mică și oul. Încorporezi treptat făina și omogenizezi aluatul.
Întinzi aluatul în foaie groasă de 5 mm. Decupezi covrigi, îi așezi în tavă, pe hârtie de copt și îi ungi cu gălbenușul bătut cu puțină boia dulce și laptele. Razi cașcaval deasupra și coci covrigii în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc frumos.

Rețetă de Simona Carmen Beck, Timișoara, jud. Timiș

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!