Cotlete de porc cu sumac

Cotlete de porc cu sumac, suculente și bine condimentate. Cotlete cu o garnitură multicoloră, întotdeauna apetisante și apreciate de toți membrii familiei.

cotlete

Foto: Cotlete de porc cu sumac – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
3 cotlete de porc
500 g cartofi noi
1 ardei colorat
250 g roșii cherry
200 g baby spanac
50 g unt
mix de verdețuri
2 lămâi
sumac, tarhon
75 ml ulei de măsline
3 linguri muștar Dijon
2 linguri făină
1 pahar vin alb
Pregătești așa:
1 Presari carnea cu sare și o ungi cu muștar. O lași la rece pentru 15 minute, ca să pătrundă aromele.
2 Speli cartofii și îi fierbi până când pot fi străpunși cu furculița.
3 Înăbuși puțin spanacul, în tigaie cu puțin ulei și zeama de la 1/2 lămâie. Scoți spanacul din tigaie și înăbuși ardeiul tăiat, iar după ce se înmoaie, îl presari cu sare și sumac.
4 Scurgi cartofii fierți și îi călești timp de 5 minute, în tigaie. Îi presari cu puțin tarhon și îi rumenești. Cu 2 minute înainte de a lua tigaia de pe foc, adaugi roșiile și scuturi tigaia ca să nu le crape coaja.
5 Presari cotletele cu un strat fin de făină care va acoperi muștarul. Le înăbuși puțin, în tigaia acoperită cu capac, întorcându-le pe ambele părți, până se rumenesc ușor. Adaugi vinul și lași să fiarbă timp de 5 minute, în vasul descoperit.

6 Prepari sosul astfel: încălzești untul și 1 lingură de ulei de măsline. Torni sucul de lămâie rămas și fierbi pentru 2 minute, apoi condimentezi după gust și adaugi verdeața. Servești cotletele stropite cu sosul, alături de legume.

Pregătire 15 minute; Fierbere 25 minute
Rețetă de Elena Jerlăianu, București

Încearcă și rețeta Cotlet marinat în muștar, cu ardei copți.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!