Cotlete de porc cu găluște

Cotlete de porc cu găluște este o rețetă de pe plaiurile mureșene. Bine fierte, cotletele ți se topesc în gură. Este un preparat deosebit pe care vi-l recomandăm cu drag.
Conform Wikipedia „Un cotlet de porc, ca și alte cotlete de carne, este o tăietură de coadă luată perpendicular pe coloana vertebrală a porcului și este de obicei o coastă sau o parte a unei vertebre. Cotletele de porc sunt neprelucrate și mai slabe decât alte tăieturi. Cotletele sunt de obicei servite ca porție individuală.„

cotlete

Foto: Cotlete de porc cu găluște – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
6 cotlete de porc
2 cepe
1 rădăcină de pătrunjel
2 căni supă de vită
1 pahar vin alb sec
2 linguri untdelemn
1 1/2 linguri pastă de roșii
1/2 linguriță semințe de chimen
2 linguri făină
1 lingură pătrunjel tocat, pentru decor
sare, piper măcinat
Pentru găluște:
10-12 linguri făină
3 ouă
1 linguriță cu sare
2 linguri apă
Pregătești așa:
Presari cotletele cu sare și piper și le treci prin făină, apoi le prăjești puțin pe ambele părți. Le scoți într-o cratiță mare, cu capac și, în uleiul rămas, călești legumele, în prealabil curățate, spălate și tăiate în bucăți mai mari. Când se înmoaie, stingi cu supa de vită și cu pasta de roșii diluată cu apă, presari chimenul și lași să fiarbă la foc mediu, 15 minute. Pui sosul și legumele în cratiță, peste cotlete, acoperi cu capacul și o introduci în cuptor, la 180º C, pentru aproximativ 1 oră.
Bați ouăle cu sare și încorporezi treptat făina, amestecând cu telul până obții un aluat de consistența smântânii. Îl păstrezi în frigider 10-15 minute. Iei aluat cu lingura unsă cu ulei și pui la fiert găluște lunguiețe, în apă fierbinte cu sare. Le scoți când se ridică la suprafață și le pui pentru 5 minute în vasul cu cotletele.

Pregătire: 15 minute; Fierbere 80 minute
Rețetă de Livia Moldovan, Sânger, jud. Mureș

Încearcă și rețeta de Cotlete de porc cu bere!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!