Cornulețe cu brânză și stafide

Cornulețe cu brânză și stafide, unse cu gălbenuș și coapte până se auresc frumos, iar în casă miroase plăcut a vanilie.

cornulete

Foto: Cornulețe cu brânză și stafide – Arhivă City Publishing SRL

Ingrediente pentru aluat:
500 g făină albă
1 linguriță drojdie uscată
un praf sare
1 linguriță zahăr
1 ou + un gălbenuș pentru uns
3 linguri de iaurt gras făcut în casă
50 ml lapte fierbinte
50 ml ulei
1 esență de vanilie
Pentru umplutură:
300 g brânză dulce de vaci
1 ou
3 linguri de zahăr
1 lingură de griș
3 linguri de stafide
Preparare aluat:
Într-un bol adânc se pune făina cernută, se face o adâncitură la mijloc, în care se pun ingredientele moi, sarea, zahărul și drojdia. Se amestecă cu puțină făină, se acoperă și se lasă15 minute la loc cald să dospească. Se frământă apoi cu restul de făină, până se obține un aluat elastic, nu prea vârtos. Se mai lasă o oră la dospit.
Preparare umplutură:
Se amestecă brânza cu oul, zahărul, esența, stafidele și grișul. Se întinde apoi aluatul într-o foaie subțire, din care formezi 16 triunghiuri. Se împarte brânză pe fiecare, se rulează cornulețele, apoi se așază în tava de copt și se lasă la crescut 20 minute, până se înfierbântă cuptorul.
Se ung cornulețele cu gălbenuș și se coc până se auresc frumos.

Rețetă de Elena Potra, Bârzava, jud. Arad

Încercați și rețeta de, Cornulețe cu smântână. Intrați aici și ingredientele și modul de preparare.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!