Jeleu de coacăze și mure

Jeleu de coacăze și mure, arome păstrate pentru iarnă, folosit în prepararea multor prăjituri, torturi.
Deoarece iarna bate la ușă, trebuie să ne pregătim cu tot felul de conserve. Și jeleul trebuie să-l avem în cămările noastre, mai ales că poate fi păstrat mult timp. Rețeta acestui preparat nu necesită mult timp, nici foarte multă muncă, de aceea vă invităm la prepararea ei.
În afară de jeleurile preparate în casă, acestea mai sunt și produse zaharoase de forme variate, asemănătoare bomboanelor, având diverse culori în masă și fiind adesea pudrate cu zahăr. Jeleurile sunt valoroase pentru că sunt dulciuri care nu conțin foarte mult zahăr, dar mai conțin minerale, foarte necesare organismului. Nu mai conțin însă enzime și vitaminele termolabile, care se distrug în procesul de fierbere. Valoarea lor alimentară este dată de potențialul nutritiv ușor preluat de organism

jeleu

Foto: Jeleu de coacăze și mure – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
1 kg coacăze
1 kg mure
1 1/4 kg zahăr gelifiant
50 ml vin de coacăze negre (cassis)
1 lămâie
7 borcane
Pregătești așa:
Speli fructele și le cureți de codițe. Pui coacăzele într-un vas emailat, special destinat pregătirii dulcețurilor. Le acoperi cu apă și le fierbi puțin, până când coacăzele se crapă.
Mixezi în blender coacăzele scurse și murele, apoi le treci prin strecurătoare. Pui la fiert piureul obținut și zahărul. Amesteci neîncetat, până începe să se îngroașe. Adaugi vinul de coacăze negre și zeama de lămâie și continui fierberea pentru 1-2 minute. Probezi pe o farfurie rece, din congelator, dacă se leagă jeleul: o lingură de jeleu întinsă pe farfurie, odară ce se răcește, se va întări în cel mai scurt timp.
Pui jeleul fierbinte în 7 borcane de cel mult 350 ml, pe care le-ai sterilizat, în prealabil. Le depozitezi în cămara răcoroasă și folosești jeleul pentru umplerea clătitelor și pentru a decora prăjiturile.

Pregătire 20 minute; Fierbere 30 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!