Gem delicios de morcovi

 

Morcovul este foarte sănătos, în special dacă este consumat crud. Dar, se poate prepara un Gem delicios de morcovi, care în timpul iernii este un desert apreciat.
Morcovul (Daucus carota) conține fibre dietetice, carotină, potasiu, vitamina C, acid folic, vitamina K, vitamina A, calciu.
Morcovii se pot mânca sub formă crudă, în salate sau gătite în supe și mâncare. Se poate face de asemenea piure pentru noi născuți. Alături de ceapă și țelină, morcovii sunt cele mai folosite ingrediente la mâncăruri. Morcovul este sărac în calorii, colesterol, grăsimi și cu toate acestea completează aportul zilnic de nutrienți cu vitamine și fibre alimentare, care hrănesc organismul.

Foto: Gem delicios de morcovi – Arhivă Burda România

 

Îți trebuie:
2 kg carote (morcovi)
1 kg zahăr
1-2 lingurițe sare de lămâie
esență de portocale sau de vanilie
1 pahar cu apă
Pregătești așa:
Alegi morcovi potriviți ca mărime, cu o culoare portocalie intensă. Îi speli bine de nisip și pământ, îi cureți și îi speli din nou. Îi dai prin răzătoarea mare.
Pentru a îndepărta mirosul specific, morcovii se opăresc timp de 10 minute. Îi scurgi bine și îi așezi în vasul în care va fierbe gemul. Presari zahărul, adaugi apa și fierbi până ce morcovii devin transparenți, de culoare roșie-portocalie, iar gemul este bine legat.
Fierberea durează 25-30 de minute, iar cu 5 minute înainte de sfârșitul fierberii, adaugi sarea de lămâie. După ce iei vasul de pe foc, adaugi esența de portocale sau de vanilie.
Pui gemul în borcane, etanșezi bine cu celofan și dai borcanele în cămară, la rece și întuneric.

Pregătire: 40 minute; Fierbere: 30 minute
Rețetă de Ștefania Răduță, București

Încearcă și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!