Fasole verde pentru iarnă

A sosit toamna și ne pregătim cu conserve pentru iarnă. Iată rețeta de Fasole verde pentru iarnă și modalitatea de preparare și de păstrare a acesteia. Este foarte bună pentru ciorbe, pentru o mâncărică de fasole verde sau pentru o salată cu maioneză, ca garnitură la fripturi din carne de porc, vită și pui, dar și pește.
Fasolea verde conține 95% apă, este bogată în potasiu, magneziu, sulf, fier, oligo-elemente și vitaminele A, B, C. Este de preferat ca fasolea verde să fie consumată proaspătă. Sigur, poate fi congelată, după ce a fost spălată, curățată, fiartă un minut în apă fierbinte, lăsată la răcit și apoi pusă în pungi pentru congelator.
În Europa, fasolea a fost adusă de spanioli și portughezi din America Centrală și de Sud. În România a fost adusă în secolul al XVIII-lea, iar datorită calităților sale nutritive, mult timp a fost considerată alimentul de bază a țăranului român.

fasole

Foto: Fasole verde pentru iarnă – Arhivă Burda România

Îți trebuie:
3-4 kg păstăi de fasole verde
6 l apă
6 linguri sare pentru murături
Pregătești așa:
1. Cureți păstăile de codițe și le speli în două ape. Dacă dorești, le poți rupe în două. Pui la fiert apă cu puâină sare, iar când ajunge la punctul de fierbere, pui fasolea și o lași 5-6 minute, până își schimbă culoarea.
2. Repartizezi păstăile în borcane de 700 ml și umpli borcanele cu apă în care au fiert păstăile, până la marginea filetului. Închizi ermetic borcanele, cu capace.
3. Pui un prosop de bucătărie într-un vas încăpător, așezi pe el borcanele și adaugi apă până aproape de baza filetului borcanelor. Le sterilizezi la foc mic, 1/2 oră de la primul clocot şi când a expirat timpul. Stingi focul şi lași borcanele să se răcească în apa în care au fiert, apoi le depozitezi în cămară.

Rețetă de Ștefania Anastasiu, Iași

Încearcă rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!