Conopidă cu spanac la cuptor

Rețeta de Conopidă cu spanac la cuptor este un preparat care merge atât ca fel principal, cât și la cină. Folosim pentru această mâncare două legume foarte gustoase și sănătoase, pe care le găsim aproape în toate anotimpurile, fie cumpărate de la magazin, fie puse de noi la congelator pentru iarnă.
Iată și câteva trucuri de care este bine să țineți seama:
– Salata, spanacul, ștevia, pătrunjelul, mărarul, pot fi împrospătate prin ținere în apă rece sau sub jet de apă rece 5-10 minute.
– Preparatele din legume vor fi mai gustoase și mai sățioase dacă, atunci când se servesc la masă, li se adaugă unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.
– Pentru sosuri, când sunt pregătite cu făină trebuie mai întâi călită într-o tigaie cu fundul gros (ca să nu ardă) fără grăsime, se dizolvă după călire în puțină supă, lapte călduț și se toarnă în mâncare spre sfârșit.
– La orice supă de legume sau de carne se poate pune la fiert o legătură de zarzavat compus din: crenguțe de pătrunjel, de țelină, de ceapă verde, cotor de varză. Înainte de a fi servită sau dreasă se scoate legătura.
– Supa sau ciorba se dreg cu gălbenuș de ou și cu smântână după ce vasul a fost dat jos de pe foc și a fost lăsat 15 minute să se mai răcească puțin.

conopida

Foto: Conopidă cu spanac la cuptor – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
300 g conopidă
200 g spanac
½ ardei gras roșu
100 g cașcaval
4 ouă
5 linguri smântână
pesmet
sare și piper
1 lingură ulei (pentru uns tava)
Pregătești așa:
Speli spanacul, îl scurgi de apă, apoi îl tai fâșii și îl pui la călit în tigaie, împreună cu ardeiul tăiat felii subțiri. Desfaci conopida și o fierbi în apă cu sare, timp de 5 minute. Adaugi conopida scursă peste spanac. Pui sare și piper după gust și amesteci.
Ungi cu ulei un vas și îl tapetezi cu pesmet. Bați ouăle cu smântâna și condimentezi după gust cu sare și piper. Pui conopida amestecată cu spanacul și ardeii în vasul termorezistent, apoi adaugi ouăle bătute cu smântâna.
Introduci vasul în cuptorul preîncălzit la 180°C și îl lași timp de 25‑30 de minute. Scoți vasul, presari cașcavalul dat pe răzătoarea mare și introduci vasul în cuptor, pentru câteva minute, până se topește cașcavalul.

Rețetă de Oana Plăcintă, Suceava

Nu ezita să încerci și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!