Conopidă ascunsă în coșulețe

Conopidă ascunsă în coșulețe, un preparat savuros care trebuie servit cald. Conopida dă preparatului savoare și consistență. Un preparat foarte bun pentru cină. Iar mărarul întregește gustul special oferit de acest preparat care în mod sigur o să fie apreciat de întreaga familie.

conopida

Foto: Conopidă ascunsă în coșulețe – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g conopidă
100 g unt
100 g cașcaval ras
100 g telemea de oaie
100 g făină
500 ml lapte
4 ouă
1 legătură mărar
sare, piper
felii subțiri de bacon
Pregătești așa:
Desfaci conopida în buchețele pe care le păstrezi 10 minute în apă cu puțin oțet, apoi le fierbi 10 minute, în apă cu sare.
Topești untul într-o cratiță. Presari făina, amesteci energic și torni treptat laptele, mixând până obții un sos gros, omogen. După ce s-a răcit, încorporezi ouăle bătute, mărarul fin tocat și brânza.
În forme de brioșe, pui în cruce câte două felii de bacon, îmbrăcând astfel forma. Pui buchețele de conopidă și torni sos alb, iar deasupra presari cașcaval. Introduci tava pentru brioșe în cuptorul preîncălzit, la 180ºC, pentru 20 de minute. Servești coșulețele calde, alături de o salată de varză sau o altă salată de sezon.

Pregătire 25 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Ioana Preda, București

Mai puteți prepara și rețeta de aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!