Clătite cu cremă de mac

Clătite cu cremă de mac, bunătăți ca în Ardeal. O rețetă pe care în mod sigur vei dori să o mai gătești. Este o rețetă de clătite mai deosebită datorită umpluturii. Crema de mac este mai puțin cunoscută în prepararea clătitelor. Vor avea un gust și o aromă deosebită dată de mac și de coaja de lămâie.

clatite

Foto: Clătite cu cremă de mac – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
4 ouă
300 g făină
500 ml lapte
1 praf de sare
1 linguriță zahăr
5 linguri ulei
esență de vanilie
Pentru cremă:
3 ouă
750 ml lapte
50 g mac
200 g zahăr
1 plic zahăr vanilinat
75 g făină
2 plicuri zahăr vanilinat
50 g unt
coaja rasă de la 1 lămâie
zahăr pudră pentru decor
Pregătești așa:
Pentru aluat, mixezi ouăle cu zahărul și sarea, apoi adaugi făina alternând cu laptele rece, esența de vanilie, iar la final adaugi 2 linguri ulei. După ce aluatul s-a odihnit 30 de minute, coci clătite, în tigaia încinsă, unsă cu ulei.
Pentru cremă, prăjești puțin macul, în tigaie antiaderentă și îl lași să se răcească. Amesteci ouăle cu zahărul, zahărul vanilinat și făina. Torni treptat 250 ml lapte rece și pui vasul cu cremă pe foc mic. Amesteci până când crema începe să se îngroașe, după care o subțiezi treptat cu restul de lapte, iar la sfârșit presari macul și coaja rasă de lămâie. Când crema s-a mai răcit, adaugi untul și omogenizezi.
Cu crema călduță umpli clătitele și le presari cu zahăr pudră.

Pregătire 20 minute; Coacere 50 minute
Rețetă de Anișoara Goleanu, Piatra Neamț, jud. Neamț

Nu ezita să încerci și rețeta de Clătite cu ciuperci și brânzeturi diferite, rețetă pe care o vei găsi aici.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!