Ciuperci proaspete în foitaj

Ciuperci proaspete în foitaj, un aperitiv cald plăcut condimentat. Aceste ciuperci în foitaj sunt adecvate meselor la terasă, alături de bere, dar nu numai.
Vechii egipteni credeau, în conformitate cu hieroglifele de acum 4600 ani, că ciupercile contribuie la prelungirea vieții și chiar la nemurire. Ciupercile erau o raritate în Egipt, unde nu sunt păduri și nu e umezeală, de aceea faraonii s-au asigurat de aprovizionarea lor cu ciuperci. În Rusia, China, Grecia, Mexic şi America Latină, s-au practicat ritualuri de ciuperci, pentru efectul lor halucinogen.

ciuperci

Foto: Ciuperci proaspete în foitaj – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
600 g ciuperci proaspete
1 dovlecel mic
400 g foitaj
50 ml ulei
1 rădăcină de fenicul
200 g roșii cherry
1 linguriță oregano
sare, piper
Pregătești așa:
1 Cureți ciupercile și le speli. Tai julien feniculul. Călești în ulei ciupercile, apoi le scoți și călești feniculul și dovlecelul ras. Le presari cu sare și piper și le călești la foc mic, până scad. Separat călești puțin roșiile și le presari cu oregano mărunțit.
2 Întinzi foitajul și tai pătrate de circa 10 cm. Pui în mijloc câte o pălărie de ciupercă, o umpli cu fenicul și dovlecel și așezi câte o roșie cherry. Strângi foitajul presând ușor capetele și așezi pachetele în tavă.
3 Le coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se rumenesc frumos.

Pregătire 30 minute; Coacere 20 minute
Rețetă de Geta Diaconu, Galați

Încercați și Clătite cu ciuperci și brânzeturi diferite, un deliciu. Intrați aici și veți descoperi rețeta.

 

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!