Ciuperci aperitiv din aluat

Ciuperci aperitiv din aluat, deosebit de apetisante, delicioase, care îți dau impresia de ciuperci adevărate. În mod sigur copiii vor fi încântați de acest aperitiv special.

ciuperci

Foto: Ciuperci aperitiv din aluat – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
500 g făină
1 cutie pate vegetal
2 ridichi negre
25 g drojdie
sare
piper după gust
Pregătești așa:
Frămânți un aluat din făină, drojdie, apă, sare și îl lași la dospit. Formezi din aluat biluțe pe care le turtești ușor, să semene cu pălăriile ciupercilor și baghete subțiri, de lungimi diferite, care vor fi codițele ciupercilor.
Așezi formele de aluat pregătite într-o tavă unsă cu ulei și tapetată cu făină, apoi le lași să se coacă la foc potrivit. Când sunt gata, scoți formele de aluat din cuptor și le lași să se răcească, apoi scobești biluțele și le umpli cu pateul vegetal. Atașezi ciupercilor din aluat codițe de diferite lungimi.
Iei ridichile negre, le scobești sau le lași întregi și, cu ajutorul unor bețe de frigărui, înfigi ciupercile în ridichile negre.

Pregătire: 50 minute;Coacere: 40 minute
Rețetă de Raluca-Ramona Pop, Sângeorgiu de Mureș, jud. Mureș

Încearcă și această rețetă.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!