Ciorbiță de paste făinoase

Ciorbiță de paste făinoase. Foarte gustoasă, apreciată și de cei mici, o ciorbiță ca la bunica, cu legume și carne de pui, un deliciu!
Când vorbim despre paste, foarte multă lume se gândește la Italia. Da, în Italia se folosesc foarte mult pastele în prepararea multor rețete. Se pare că în Sicilia, încă din anul 826 d.Hr., sunt cunsocute și folosite în prepararea diferitelor mâncăruri. Pastele, pe atunci, erau făcute din grâul cultivat aici.
Cu toate acestea, unele voci spun că pastele își au originea în Asia, acestea fiind aduse în Europa prin secolul al XVIII-lea.

ciorba

Foto: Ciorbiță de paste făinoase – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie pentru aluat:
1/2 kg paste făinoase (melcișori sau ce preferi)
2 ardei grași
4 roșii
1 morcov
2 cepe
ulei
piper măcinat
sare
puțin concentrat cu gust de găină
250 g piept de pui
circa 5 l apă
Pregătești așa:
Pui apa la fiert împreună cu morcovul ras (așa este mai bun), ceapa tăiată mărunt, ardeii grași tăiați cubulețe și 2 linguri de ulei. După ce au fiert legumele, pui roșiile decojite și rase pe răzătoare, adaugi melcișorii și pieptul de pui tocat cubulețe și mai lași până sunt fierți melcișorii.
La final, mai adaugi sare după gust și puțin concentrat cu gust de găină, deoarece are gustul mai bun. Adaugi și piper măcinat. Pentru ca supa să fie și mai atrăgătoare pentru copilul tău, poți folosi paste sub formă de dinozauri sau mașinuțe.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 50 minute
Rețetă de Marinela Pârvulescu, Dr. Tr. Severin, jud. Mehedinți

Încearcă și această rețetă!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!