Ciorbă spaniolă cu carne de pui

Ciorbă spaniolă cu carne de pui, sau pur și simplu o ciorbă consistentă, preparată cu legume proaspete și carne ușoară de pui.
Tarhonul, un condiment puternic aromat, care își are originile în Mongolia și Siberia, care pătruns și în Europa prin secolul al XVI-lea. La noi mai este cunoscut și sub denumirea de dracon, tarcon ori tacon. Planta este o sursă de vitamina A, fier, mangan, magneziu, potasiu, calciu, vitamina C, vitamine din complexul B.
Este folosit cu succes, dând o aromă deosebită, în prepararea sosurilor de salate și bazelor de muștar, în preparate cu carne de pui, pește, legume sau ouă, în ciorbe și tocănițe. Aroma tarhonului este o combinație de dulce pătrunzător cu dulce piperat. Se folosește proaspăt, uscat sau murat. Murăturile vor avea o aromă deosebită dacă adăugați o tulpină de tarhon.

ciorba

Foto: Ciorbă spaniolă cu carne de pui – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
200 g boabe de mazăre
200 g ciuperci
200 g amestec de legume: morcovi, rădăcină de pătrunjel,țelină
300 g piept de pui
300 g ficat de pui
200 ml frișcă pentru gătit
1 ceapă mare
zeamă de lămâie
sare
piper alb
tarhon
supă de pui
Pregătești așa:
Pui la călit ceapa tocată și pieptul de pui tăiat cubulețe.
Când carnea își schimbă culoarea și devine albicioasă, adaugi și amestecul de legume tăiate cubulețe, mazărea, sarea și piperul. Pui capacul, iar după 2-3 minute, pui feliile de ciuperci. Torni 2 litri de apă sau supă de pui.
Când carnea este fiartă, pui ficatul curățat de pieliță și tăiat cubulețe egale cu carnea.
Mai lași la fiert încă 5 minute, pui frișca după ce iei cratița de pe foc și potrivești gustul de sare și de piper alb măcinat.
Adaugi și tarhon verde mărunțit sau conservat în oțet. Acrești ciorba cu zeama de la lămâia stoarsă. Consumi ciorba caldă.

Pregătire: 20 minute; Fierbere: 40 minute
Rețetă de Lako Iuliana, com. Cenad, jud. Timiș

Nu ezita să încerci și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!