Ciorbă dietetică de fasole galbenă

Ciorbă dietetică de fasole galbenă, delicioasă și benefică organismului. Fasolea galbenă (verde) conține vitamina A și C, magneziu, potasiu, acizi grași Omega 3, fibre, toate acestea fiind necesare pentru sănătatea noastră. Culoarea galbenă a păstăilor vine de la flavonoidele – substanțe cu efecte antiinflamatoare și antioxidante.

ciorba

Foto: Ciorbă dietetică de fasole galbenă – iStock

Ingrediente:
1 kg fasole galbenă
3 ardei grași (roșu, galben, verde)
1 ceapă mare roșie
sare
3 linguri pastă de tomate
3 linguri verdeață tocată (pătrunjel, leuștean)
Preparare:
Se pune la fiert, într-o oală cu apă rece, fasolea curățată și spălată. Se adaugă ardeii și ceapa tocate mărunt.
Când fasolea este aproape fiartă, se adaugă bulionul și verdeața tocată. Se lasă pe foc până se înmoaie totul. Se servește ciorba caldă sau rece, este bună oricum.

Rețetă de Ioana Preda, București

O rețetă foarte gustoasă este și cea de Ciorbă de fasole verde (ca în Zarand). Intră aici pentru detalii!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!