Ciorbă de varză nouă cu pui și cârnați

Ciorbă de varză nouă cu pui și cârnați, un preparat tipic românesc, foarte consistent și cu un gust deosebit, o ciorbă sănătoasă pentru întreaga familie.
Mai jos vă prezentăm câteva sfaturi pentru o mâncare sănătoasă. Iată!
Preparatele din legume vor fi mai gustoase și mai sățioase dacă, atunci când se servesc la masă, li se adaugă unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.
Legumele proaspete, în special cele verzi, își păstrează culoarea dacă sunt puse la fiert la foc iute și în apă multă în clocot cu puțină sare.
Salata, spanacul, ștevia, pătrunjelul, mărarul, pot fi împrospătate prin ținere în apă rece sau sub jet de apă rece 5-10 minute.

ciorba

Foto: Ciorbă de varză nouă cu pui și cârnați – Arhivă City Publishing SRL

Îți trebuie:
aripile, pipota, gâtul și ficatul unui pui
1 legătură ceapă verde
1 varză nouă mică
1 cârnat picant
sare
piper
oțet
1 lingură făină
1 ou
1 cană lapte bătut
ardei iute, pentru servit
Pregătești așa:
Pui la fiert măruntaiele de pui, în 2 1/2 litri de apă ușor sărată. Între timp, tai, cureți și speli legumele. Tai varza fideluță, iar ceapa și cârnatul rondele. După ce măruntaiele au fiert, le scoți din ciorbă și le cureți de piele și oase, apoi le tai și le pui din nou în supă împreună cu varza, cârnatul și partea albă de la ceapă. Continui fierberea pentru aproximativ 10 minute.
Bați oul împreună cu laptele, făina și un polonic de supă. Micșorezi intensitatea focului și adaugi amestecul, apoi menții vasul pe foc mic încă 5 minute. La sfârșit, sărezi ciorba, o condimentezi cu piper și presari rondele de ceapă verde. Aduci la masă porțiile împreună cu ardei iute și oțet, pentru ca fiecare să-și asezoneze ciorba după gust.

Pregătire: 15 minute; Fierbere: 20 minute
Rețetă de Anika Incze, Oradea, jud. Bihor

Nu ezita să încerci și rețeta de Ciorbă de salată verde cu smântână și kaizer.

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!