Ciorbă de ștevie cu smântână

Ciorbă de ștevie cu smântână, sănătate curată, o ciorbiță care ne merge la suflet.
Pentru o mâncare gustoasă, aspectuoasă, dar și ușor de preparat, vă prezint mai jos câteva trucuri de care este bine să țineți seama.
Mâncarea va fi mai gustoasă dacă o veți fierbe la foc mic un timp mai îndelungat.
Legumele proaspete, în special cele verzi, își păstrează culoarea dacă sunt puse la fiert la foc iute și în apă multă în clocot cu puțină sare.
Conopida va avea un aspect deosebit dacă veți adăuga un pahar cu lapte în apa în care aceasta fierbe.
Fierberea înăbușită a legumelor crude sau fierte parțial, se face în sucul propriu lăsat de acestea cu adaos de grăsime, la foc mic sau în cuptor dat la minim 10-15 minute.
Legumele uscate se pun la fiert în apă rece fără sare, aceasta adăugând-se la urmă. Fasolea uscată dacă a fost ținută înainte în apă la înmuiat, după primul clocot se scurge apa și se pune la fiert cu apă caldă.
Salata, spanacul, ștevia, pătrunjelul, mărarul, pot fi împrospătate prin ținere în apă rece sau sub jet de apă rece 5-10 minute.
– Preparatele din legume vor fi mai gustoase și mai sățioase dacă, atunci când se servesc la masă, li se adaugă unt proaspăt, smântână, brânză rasă sau ouă.

ciorba

Foto: Ciorbă de ștevie cu smântână – iStock

Ingrediente:
1 farfurie adâncă plină cu frunze de ștevie (sau lobodă)
1 ceapă
1 morcov
1 pătrunjel
1/2 țelină
borș
1/2 cană smântână
1 gălbenuș
Pregătești așa:
Se alege și se spală bine ștevia. Separat se călesc în ulei toate zarzavaturile tăiate mărunt; se stinge cu 1 l apă și se lasă să fiarbă. Când zarzavaturile sunt pe jumătate
fierte, se adaugă ștevia tăiată fâșii de cca 2 cm și se acrește cu borșul fiert separat. Pentru a fi mai acru, se pune la fiert împreună cu ștevia și un pumn de măcriș cărățat și tăiat. Se potrivește de sare și se drege ciorba cu smântână și gălbenuș.

Rețetă de Eva Vas, Boghiș, jud. Satu Mare

Încearcă și rețeta de aici!

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!

Add Comment

+

Abonare newsletter

Fii la curent cu noutatile PracticInBucatarie.ro!